Top 3 cele mai ciudate ceremonii de premiere

Toata lumea este insetata dupa un premiu. Exista numeroase premii care se acorda in lumea aceasta, in functie de domeniu, de la arhitectura, la literatura si pana la stiinta. Insa, pun pariu ca nu stiai ca se acorda premii si pentru lucruri mai putin obisnuite, poate chiar ridicole. De-a lungul anilor, astfel de premii ne-au atras atentia si chiar au inspirat oamenii sa intre in competitii penibile, in speranta de a acastiga.

Iata care sunt cele mai ciudate premii acordate vreodata in lume

Premiile Darwin- care si-au primit numele dupa Charles Darwin- se ofera celor care sunt dispusi sa faca sacrificiul suprem pentru a proteja gena, prin moarte sau sterilizare. Cu alte cuvinte, acest premiu se ofera celor care decid sa moara in moduri stupide. Acest premiu este ideea unui grup de oameni, fiind pusa la punct in anii 1980 si desfasurata oficial in anul 1993, sub conducerea omului de stiinta si scriitorului Wendy Northcutt. Acest concept a dat nastere si unui subiect dintr-un film, ce poarta numele The Darwin Awards, regizat de Finn Taylor in anul 2006.

Premiile Ernie sunt oferite in Australia si au inceput din anul 1993, cand Ernie Ecob, fost secretar al Australian Workers’ Union, a devenit faimos datorita remarcilor sale misogine. Prima ceremonie de premiere a avut loc in New South Wales, iar incepand din acel moment, premiul Ernie este oferit celor care fac comentarii misogine.

Premiul Big Brother isi are numele dupa personajul Big Brother a lui George Orwell din faimosul roman „O mie noua sute optzeci si patru”. Asadar, acest premiu este oferit catre indivizi, autoritati sau organizatii care realizeaza activitati catre intimitatea oamenilor. Mai multe tari, printre care Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Franta, Spania si Germania au propriile versiuni ale acestui premiu, care sunt prezentate de diferite grupuri pentru protectia omului. Premiile sunt oferite pentru a atrage atentia autoritatilor ca oamenii trebuie sa aiba dreptul la viata privata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *