Tehnologii auto

Avand in vedere ca industria automobilelor se afla intr-o continua schimbare, nu este deloc suprinzator sa vedem ca apar din ce in ce mai multe gadget-uri auto pe piata. Indiferent ca te uiti dupa accesorii care sa creasca nivelul de siguranta, economie de combustibil sau de amuzament, cu siguranta nu vei fi dezamagit de inventiile din ultmii ani. Deci, ce pregateste viitorul pentru noi? Ei bine, nimeni nu stie cu siguranta, dar, bazandu-ne pe cele mai recente gadget-uri dar si cele care inca sunt in perioada de testare, am reusit sa descoperim care sunt cele mai noi tehnologii si care ar putea sa isi faca aparitia in viitorul apropiat.

Tehnologii de masina

Masini autonome- In California, inginerii de la Google au testat deja, cu succes, prototipurile de masini autonome, pe o distanta mai mare de 100.000 de kilometri, astfel ca devine plauzibila ideea acestor masini. De asemenea, Google a reusit sa utilizeze tehnologia care permite vehiculelor sa identifice marcajele de drum, traficul si chiar sa prezica si miscarile celorlati participanti la trafic. Deci, masinile autonome nu mai sunt un vis pentru noi, ci o realitate.

Airbag-uri de masina. Daca ai cumpara recent o masina de la un dealer autorizat, inseamna ca sigur ai airbag-uri instalate atat de pentru sofer cat si pentru pasageri. Cu toate acestea, iti poti imagina ce se poate intampla daca airbag-urile nu se activeaza in caz de accident? Ei bine, acesta lucru pare a fi o realitate dureroasa pentru producatori. In mod evident, modelele de masini a caror airbag-uri vor exploda in cazul unui impact sunt considerate mai sigure decat cele de acum cativa ani, insa trebuie sa luam in considerare si costurile de reparatie ulterioare.

Panouri de energie- Avand in vedere ca masinile hibride incep sa devina din ce in ce mai populare, noile tehnologii revolutionare permit soferilor sa stocheze energie in panourile solare, care pot fi utilizate odata ce masina ramane fara alimentare. De asemenea, expertii prezic ca pana in anul 2040, mai mult din jumatate din masinile ce vor fi produse vor fi modele hibride, astfel ca si nevoia de a avea un mijloc de stocare devine un aspect esential.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *