Te confrunti cu probleme in relatiile de familie? Vezi aici mai multe

Stresul cotidian ne preseaza in fiecare zi, indiferent de circumstante. Fie ca situatia de la locul de munca este una solicitanta si ne epuizeaza toate resursele de energie, fie viata de familie ne face sa ne aflam intr-o fuga continua, cert este ca ajungem intr-un punct in care vrem sa renuntam la tot si sa ne detasam de realitate, cel putin pentru o perioada. Insa sunt mai usor de depasit astfel de situatii daca stim de unde sa incepem cautarea solutiilor.

Pentru inceput, putem cauta sprijin in apropiere, la o ruda sau un prieten apropiat in care avem incredere. Acesta ne cunoaste destul de bine si ne poate oferi sfaturi obiective asupra problemei. Dar in prezent putini sunt aceia care ne sunt alaturi si la greu, nu doar la bine, iar, de regula, cand apar problemele acestia se fac nevazuti. Daca nu avem la cine sa apelam atunci cand trecem printr-o perioada dificila, nu trebuie sa disperam, ci trebuie cu calm sa ne indreptam privirea spre alte variante. Una din acestea este cabinetul unui psiholog. Acesta ne poate oferi consiliere in diagnosticarea problemei, cauzelor ce stau la baza ei, dar si in eventualele solutii.

Insa din atatea cabinete de psihologie care exista, de unde stim la care sa apelam pentru consiliere? O varianta este Daniel Ivan, un psiholog cu renume din Bucuresti, care de-a lungul timpului a intalnit numeroase cazuri de tulburari emotionale si care ne poate ajuta sa trecem mai usor peste problema avuta.

Psihologul este potrivit in problemele de familie

Nu doar persoanele individuale pot apela la serviciile unui psiholog, ci chiar mai multi membri ai aceleiasi familii. Cum asa? Putem participa la sedintele unui psiholog atat impreuna cu partenerul de viata, cat si cu alte rude.

Terapia de familie este o metoda prin care invatam sa comunicam eficient intre noi, dar si sa gestionam situatiile de criza cu calm si rabdare, fara reactii necontrolate. De asemenea, problemele fiecarei persoane isi au radacinile in mediul in care traieste si se dezvolta, de aceea, mersul in echipa la sedinte de terapie poate oferi perspective noi fiecarui membru in ceea ce priveste relatia de familie. Odata rezolvata problema de la baza, vom vedea ca vom privi viata cu alti ochi si ne vom pune in pielea celorlalti atunci cand vom avea tendinta sa rabufnim nejustificat.

O sedinta la psiholog ne poate schimba perspectivele

In trecut, vizita la un cabinet de psihologie era vazut ca ceva negativ, mai degraba puteam sa o descriem ca fiind un subiect tabu. Spre deosebire de acele vremuri, umanitatea a evoluat si multe persoane au constientizat importanta unui psiholog in momentele dificile.

Din pacate, in tara noastra inca mai exista reticente la auzul cuvantului „psiholog”, iar, de aceea, sedintele de terapie trebuie sa fie transformate in normalitate pentru ca problemele emotionale pe care momentan le consideram marunte sa nu se agraveze si sa ne creeze alte stari negative. Vezi aici mai multe despre serviciile pe care le furnieaza un psiholog.

Asadar, ajutorul venit din partea unui psiholog este bine-venit intrucat poate sa aduca o cale de rezolvare problemei pe care o avem. Accesati pagina oficiala pentru detalii suplimentare.

 

Contact:

0761.600.020

contact[@]danielivan.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *