Talentul lipsit de vedere

Talentul reprezinta un grup de atitudini si abilitati folositoare in unele activitati si de cele mai multe ori se refera la personalitatea individului de a crea ceva unic prin maiestria sa. Cele mai multe talente tin de pictura, arta, muzica, gimnastica sau teatru. Cei mai multi dezvolta acest talent in urma exersarii acestora de nenumarate ori pana se ajunge la perfectiune. Se spune ca un talent este acela care nu are nevoie de antremanet pentru a fi perfect.

Recent, s-a constata ca un american si-a descoperit talentul la pictura dupa ce a ramas orb. Pe numele sau real, John Bramblitt, barbatul a inceput sa faca tablouri inedite dupa ce si-a pierdut vederea in urma cu 13 ani, din cauza unor complicatii cauzate de o boala incontrolabila, epilepsia. Medicii au confirmat ca atunci cand o parte din sistemul nostru moare, invie sau se dezvolta o alta parte nestiuta pana atunci, fiind o arma de a aparare impotriva depresiei. Multe persoane dezvolta alte abilitati dupa ce isi pierd unele functii esentiale ale organismului.

Pictura este singurul lucru pe care John il face cu bucurie, chiar daca elementele incluse in peisajele sale sunt doar o contrapunere a celor pe care candva, le putea vedea. John realizeaza tablouri inedite, in culori vibrante, care infatiseaza personaje sau peisaje din natura cu o precizie remarcabila, astfel incat nimeni nu si-ar putea sa deama ca sunt realizate de o persoana nevazatoare.

Cum si-a descoperit talentul? Boala necrutatoare care i-a luat vederea i-a redat un talent, astfel incat simtindu-se singur si deprimat, John a inceput sa picteze folosind la inceput doar linii largi al amintirilor pe care candva le putea vedea. Cu timpul a inceput sa devina pasionat si sa creeze din ce in ce mai multe tablouri, bucurandu-se de un succes enorm in ultimii ani, fiind si o modalitate supravietuire pentru el si familia sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *