Riscul de a scurta durata vietii cu pastile

De-a lungul timpului orice obicei se poate transforma intr-un inamic pentru sanatate. Nu ne pasa cand suntem tineri insa vorm suferi la batranete. Pe principiul ca nicio fapta nu ramane nepedepsita consumul de pastile somnifere poate scurta viata la propriu insa si boala in sine netratata poate avea acelasi efect.

Ca un raport la categoria de persoane care foloseste somniferele se pare ca femeile conduc detasat in fata barbatilor. Dar pe cat de simplu sa iei o pastila si sa astepti somnul pe atat de complicat per total. Sa nu uitma ca somniferele isi vor face efectul timp de cateva ore bune si vei fi fara sanse sa se te trezesti. In plus ametelile dupa somn sunt oarecum frecvente deci intervalele orare cand se consuma acestea trebuie sa tina cont de activitati.

Lasand acest aspect la o parte somniferele pot fi benzoadiazepine si non-benzoadiazepine insa ambele categorii se pare ca afecteaza. Daca ne gandim ca in general vorbind stomacul, ficatul sunt afectate in urma consumului de alcool, de pastile pe termen lung este de la sine inteles ca orice exces dauneaza. Nu este exclus ca si somniferele sa faca acest lucru.

O alternativa este legata de variantele naturale insa care nu garanteaza un efect. Nici imediat nici ulterior. In mod normal acestea contin valeriana si melatonina care sa actioneze ca si calmante si sa induca o stare de relaxare. Dar in egala masura acestea pot interactiona mai putin favorabil cu alte tratamente sau pur si simplu pot afecta tractul digestiv ca o iritare.

Intre 5 si 20% din cei care sunt angajati la corporatii ajung sa consume tot felul de substante care sa aduca un plsu de energie sau recurg la metode gen somnifere pentru a se odihni. Si nu sunt singurii care fac asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *