Nu te mai gandi la ce cred altii despre tine!

Cei mai multi oameni au tendinta de a suferi foarte mult din cauza ca ofera o foarte mare atentie asupra ceea ce cred ceilalti oameni despre ei, fiind de parere ca sunt judecati in functie de actiunile lor, de alegeri sau de felul in care arata. Nu e nimic rau in a incerca sa ne facem placuti in randul oamenilor, dar cu toate acestea, atunci cand ne concentam atentia asupra ceea ce alti oameni cred despre noi, ne diminuam autenticitatea. Noi suntem singurii care ar trebui sa definim ceea ce e acceptabil pentru noi. Este timpul sa ne oprim de a face alegeri in functie de ceea ce vor crede altii, asa ca trebuie sa alegem ceea ce ne multumeste pe noi si ne face cu adevarat fericiti.

Semne ca iti faci prea multe griji

Incerci sa multumesti pe toata lumea. Cei care se ingrijoreaza foarte mult despre ceea ce cred alti oameni cu privire asupra persoanei lor, au tendinta de a incerca sa multumeasca pe toata lumea. Problema in acest caz consta in faptul ca atunci cand incercam sa castigam simpatia celor din jur, ajungem sa apreciem opinia lor si nu a noastra. Este important sa asculti si alte opinii, dar nu si atunci cand compromite ceea ce stii ca este adevarat. Exista o zicala comuna care spune ca „daca incerci sa multumesti pe toti din jurul tau, nu vei reusi sa multumesti pe nimeni”.

Pui nevoile altora in fata nevoilor tale. Daca incerci sa multumesti pe toata lumea, nu vei ajunge sa mai petreci timpul necesar pentru tine insuti. Atunci cand nu ai o prioritate a propriilor nevoi, ceea ce transmiti de fapt este ca oricine altcineva valoreaza mai mult decat o faci tu. Vei fi in masura sa ajuti si pe altii daca isi satisfaci propriile nevoi si pastrezi auto-ingrijirea ca o prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *