Moscova si minunile ei

Rusia este o tara extrem de impresionanta avand in vedere numarul mare de evenimente si locurile superbe care sunt de vizitat. Nici nu mai trebuie sa spunem ca Rusia este o tara cu un trecut istoric impresionant, frumos si foarte interesant.

Sigur ca Rusia nu este o tara in topul celor cautate pentru turism desi asa ar trebui sa fie. De fapt, aici exista numeroase locuri si peisaje unice in lume care nu ar trebui sa fie ratatate deoarece au rolul de a imbunatati cultura omului.

Centrul de necontestat al Moscovei este Piata Rosie. Cand am ajuns pentru prima oara la Moscova, a fost primul loc pe care l-am vizitat. Era decembrie 1999, erau -20 de grade afara, era noapte (soarele apune la ora 2 dupa-amiaza in decembrie), dar imediat dupa ce mi-am aruncat geamantanul in hotel, am sarit in metrou si am fugit direct in Piata Rosie.

Se spune ca Piata Rosie este una dintre cele mai mari din lume. Habar n-am pe ce loc este si nici nu ma intereseaza asta. Locul asta respire atata istorie! M-am asezat pe una din laturi si mi-am imaginat… aici tarii ii lasau fara capete pe cei din opozitie. Aici au intrat trupele lui Napoleon intr-un oras in flacari (ce imagine o fi fost!). Aici au avut loc parade ale Armatei Rosii – unele pline de fala si emfaza, cum a fost cea a Victoriei din 1945, sau plina de dramatism sincer, cum a fost cea din 7 noiembrie 1941, cand trupele care au marsaluit prin fata Mausoleului lui Lenin au plecat imediat pe front si aproape 25% dintre soldatii care au batut pas de defilare sub privirile lui Stalin au murit in urmatoarea luna. Aici a aterizat Mathias Rust in 1987, nedetectat de “invincibila” aparare aeriana a URSS, determinand accelerarea perestroicii lui Gorbaciov.

In cazul in care nu apucati vreodata sa mergeti in Rusia ar trebui cel putin sa va documentati deoarece nu este o tara care ar putea sa plictiseasca vreodata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *