Masina fara pedale si fara volan

Daca esti fascinat de masinile capabile sa se conduca singur vei fi probabil destul de incantat sa afli ca Google au realizat o masina care poate face acest lucru si totul fara pedale si fara volan. Oare esti atat de incantat in aceasta privinta pentru a te urca intr-o astfel de masina in care nu ai nici o modalitate fizica de a o controla ? Acesta este un pas dramatic facut de Google in determinarea lor de a crea un automobil in totalitate autnonom.

Indiferent de cat ar suna de grozav, gandul ca iti poti controla automobilul doar prin intemediul unui computer inca ii inspaimanta pe multi. Poate de aceea masina celor de la Google arata ca o Buburuza prietenoasa, cu scopul de minimi sentimentul de nesiguranta. Masina este dotata cu o camera video LiDAR, are un design comic si prietenos, faruri faux drep ochi si un senzor in partea din fata ce serveste foarte bine pentru un nas sub care gasim un zambet schitat de designul unui radiator fals, intrucat masina este electrica.

Google are de gand sa creeze o flota de automobile care pot rula in mod independent pe strazile oraselor noastre. Acestea nu vor avea volane sau pedale de acceleratie sau frana, pentru ca nu vor avea nevoie de ele. Sofware-ul si senzorii de pe masina vor face toate activitatile necesare pentru o calatorie cu masina lipsita de incidente neplacute. Comform celor de la Google masinile vor fi capabile sa anticipeze tot ce se intampla pe o raza de 200 de metri in jurul lor. Viteza maxima a acestor automobile este de doar 25 de mile pe ora. Astfel chiar si in cazul unui accident urmarile nu vor fi grave datorita vitezei mici de rulare.

Ar fi fascinant sa vedem cum masinile ruleaza singure pe strazile noastre. Speram ca Google va progresa si mai mult in acest domeniu si intr-o zi nu chiar asa de indepartata probabil ca nu vom mai avea nevoie de carnetul de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *