Lipsa comunicarii intr-o relatie

Comunicarea in relatii este importanta, mai ales daca iti doresti ca acea persoana sa iti fie alaturi pentru tot restul vietii. Este foarte important sa iti exprimi sentimentele dar si sa asculti. Cu programul haotic pe care il au oamenii in ziua de azi, se uita uneori si nu se mai acorda atentie nevoilor celor dragi. Suntem atat de prinsi de activitatile zilnice incat nu mai dam uneori atentie unor detalii ce pot fi foarte importante. Astfel legaturile se slabesc si pot aparea dubiile, indoiala si chiar lipsa de respect. Este intotdeauna mai buna o discutie si lamurirea oricaror probleme intr-o relatie, in loc de traiul in ambiguitate si suspiciune.

A nu comunica cu partenerul constant te poate face sa te simti singur si izolat. Conform psihologilor, astfel de oameni ajung sa se sustraga de la unele activitati sociale si devin vulnerabili din punct de vedere emotional, le este afectata intreaga personalitate pe langa viata personala, profesionala si sociala. Tot specialistii observa ca buna comunicare intr-o relatie nu numai ca o face sa dureze mai mult, dar aduce si bucurie si o consolideaza mai bine.

Iti poti imbunatati relatia folosind diverse modalitati de comunicare. Nu lasa lipsa comunicarii sa te indeparteze de cei dragi, incearca urmatoarele sfaturi.

  • Daca relatia cu membrii familiei trebuie reimprospatata dupa parerea ta, e timpul sa petreci ceva timp in mijlocul ei. Astfel poti merge in mini-vacante in weekenduri, sau poti avea diverse activitati casnice care sa implice si familia.
  • Lipsa comunicarii cu copiii poate avea de asemenea consecinte serioase. Trebuie sa fim atenti la nevoile si necesitatile lor. Daca sunt neglijati poti fi afectati psihologic pe termen lung. Asadar trebuie discutat cu cei mici in continuu
  • Lipsa comunicarii in mariaj are de asemenea efecte negative importante si afecteaza nu numai cuplul, ci si copiii. Dragostea, respectul si intelegerea reciproca trebuie insotita si de o buna comunicare. Grijile trebuie impartasite, partenerul trebuie acceptat asa cum este si trebuie sustinut in tot ceea ce face.
  • Chiar si in viata profesionala si in relatiile formale cu colegii abilitatile bune de comunicare ajuta foarte mult. In cele din urma relatiile bune de la munca vor avea un efect benefic si asupra relatiilor de acasa, nu se vor mai aduce acasa probleme legate de munca, pentru ca totul merge bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *