Legatura dintre sistemul imunitar si Alzheimer

Recent, oamenii de stiinta au inceput sa investigheze o posibila legatura dintre boala Alzheimer si sistemul imunitar- un domeniu de cercetare care a inceput sa capete contur in ultimul timp. Un studiu realizat recent sugereaza ca anumite regiuni ale sistemului nervos limfatic nu elimina corect acumularea de placi inainte ca acestea sa ajunga la creier.

In prezent, un nou studiu continua sa examineze legatura dintre dementa si sistemul imunitar, concentrandu-se pe factorii de risc genetici ai Alzheimer si modul in care acestia au un impact asupra unui anumit tip de celule imunitare. Cercetatorii spera ca munca lor va deschide calea spre alte studii viitoare care ar putea crea tratamente in cazul luptei cu aceasta afectiune psihica.

„Exista o tema din curs de dezvoltare in ceea ce priveste genetica bolii Alzheimer, si anume ca sistemul imunitar ar putea fi implicat destul de puternic in debutul acestei boli. Inainte de studiile genetice, o multime de oameni de stiinta au crezut ca inflamarea este un simptom a unei reactii fata de boala, insa studiile noastre si a altora contureaza un alt caz convingator care sustine ca sistemul imunitar poate fi implicat in dezvoltarea bolii Alzheimer”- sustine Dr. Philip De Jager, director la Ann Romney Center for Neurologic Diseases din Brigham.

Sistemul imunitar este cheia in rezolvarea misterului Alzheimer

Oamenii de stiinta inca nu au aflat ce anume determina aparitia acestei boli, insa, in general, se crede ca Alzheimer este un raspuns al combinarii dintre mai multi factori, cum ar fi cei genetici, stilul de viata dar si cei de mediu. Tulburarea este cauzata de acumularea de beta-amiloid din creier, care dauneaza si distruge celulele din creier, cauzand in cele din urma pierderi de memorie, dar si alte simptome care sunt legate de dementa. Facand o conexiune intre Alzheimer si sistemul imunitar inseamna ca oamenii de stiinta se afla mai aproape de un raspuns care ar putea sa-i faca pe acestia sa inteleaga pe deplin ce se intampla in creierul celor care sufera de aceasta boala, si ar putea crea tratamente corespunzatoare care sa vindece boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *