Importanta lecturii pentru copii

nullCu ceva timp in urma, oamenii apreciau foarte mult cartile si lectura. Sa citesti o carte buna inseamna cel mai frumos lucru pe care puteai sa il faci pe parcursul timpului. Lectura era liniste, relaxare, frumusete, documentare, imbogatirea vocabularului si alte lucruri importante.

In ziua de astazi, daca ii vom sugera unui copi sa se apuce sa citeasca o carte va considera lectura o pierdere de timp, un lucru inutil pe care ar trebui sa il faca in defavoarea statului la televior, calculator, laptop, tableta, retele de socializare si alte lucruri asemanantoare.

In ziua de astazi, foarte multi parinti sunt disperati atunci cand se gandesc ca micutii lor nu vor sa citeasca si ca au cu totul alte preocupari in loc sa se apuce de citit. Simti ca te cuprinde disperarea, esti constienta ca in fiecare carte se ascunde un univers aparte si ca, in general, lectura il va desavarsi in multe privinte. Dar el nu manifesta nici un interes! Cum ar trebui sa procedezi?

Trebuie s aai grija deoarece in momentul in care copilul isi pierde interesul pentru citit, nu vei mai reusi sa faci nimic. Este foarte important sa ii intretii aceatsa pasiune copilului. Asadar, trebuie sa ii starnesti interesul pentru carte si sa ii explici ca trebuie sa citeasca deoarece se va distra dupa ce va prinde gustul lecturii.

Motivatia de a citi scade, de regula, pe masura ce copiii inainteaza in varsta. In fapt, lectura este asemanatoare oricarei alte activitati practice. In lipsa exercitiului, nu se vor dezvolta nici vocabularul, abilitatea de a citi si de a savura universul unei carti si, cu atat mai putin, placerea lecturii. Copilul nu va putea citi repede si, in consecinta, cand o va face, se va plictisi si va abandona in scurt timp.

Trebuie sa ii starnesti copilului interesul daca vrei ca acesta sa se apuce de lectura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *