Greseli intalnite in educatia adolescentilor

Se intampla de foarte multe ori ca parintii sa se confrunte cu probleme legate de educatia copilului si mai ales in cazul adolescentilor. Adolescentii sunt foarte dificili si foarte greu de itneles mai ales ca aceasta varsta este una extrem de dificila.

Sigur ca relatia intre copii si parinti nu sunt chiar atat de usoare si mai ales ca nu este foarte usor sa reusesti sa mentii o legatura foarte stransa. Multi parinti se intreaba unde gresesc atunci cand isi educa copii. Ei bine, fara sa ne dam seama facem foarte multe greseli.

Totuai, daca vreti sa mentii o relatie de prietenie intre dvs si si copilul dvs, iata cateva sfaturi de care puteti sa tineti cont:

In primul rand, trebuie sa stiti sa va incadrati in tipare. Multi parinti au tendinta de a renunta sa mai afle anumite lucruri legate de ceea ce se intampla cu viata copilului. Vorbesc despre faptul ca foarte multi parinti considera ca dupa o anumita vasrta nu mai trebuie sa se implice chiar atat de mult in ceea ce se intampla cu copilul lor. Acest lucru este foarte gresit deoarece pentru a intelege copilul trebuie sa aveti o legatura foarte stransa cu el.

Se pare ca relatia dintre mama si copilul adolescent este intr-o continua racire pe masura ce copilul inainteaza in varsta. Adolescentii devin mai autonomi, responsabili, mai stapani pe fortele proprii si au interese care pot contraveni conceptiilor mamelor.

Legatura dintre mama si adolescent poate fi ori foarte stransa, ori extrem de rece si indiferenta. Daca nu ai o relatie apropiata cu copilul tau, sa stii ca cea care te poate ajuta sa schimbi situatia este comunicarea. Ea este extrem de importanta la aceasta varsta, insa uneori schimbarile tipice de la varsta adolescentina pot sa interfereze cu interactiunile si discutiile specifice dintre parinti si copii.

Astfel, trebuie sa tineti cont de anumtie lucruri oentru a tine o relatie cat mai potrivita si cat mai buna cu copilul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *