Este posibila coliziunea intre doua gauri negre?

Oamenii de stiinta au anuntat ca posibilitatea coliziunii dintre doua gauri negre ar fi posibila, din moment ce acestea graviteaza una in jurul celeilalte. Astfel, acestia au descoperit ca o astfel de sansa este posibila in centrul unei galaxii care se afla la o distanta de 3.5 miliarde de ani-lumina fata de Terra.

Ciocnirea, care este iminenta la scara Universului, va permita cercetatorilor din Statele Unite sa verifice teoria lui Albert Einstein- cea a relativitatii. Coliziunea dintre cele doua gauri negre vea avea o intensitate egala cu cea declansata cu peste 100 de milioane de supernove.

Anomalie in Univers

Atentia oamenilor de stiinta a fost atrasa atunci cand au fost emise o serie de fluxuri luminoase din constelatia Fecioarei, fluxuri care sunt emise regulat, la o perioada de cinci ani. Insa, in lumea stiintifica, regularitatea inseamna o anomalie din cauza ca semnalele luminoase ar trebui sa fie haotice si nu organizate. Ei bine, oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta regularitate ar putea explica, de fapt, ca in centrul galaxiei se afla doua gauri negre. Astfel, aceasta teorie a fost confirmata de o echipa de specialisti de la Universitatea din Columbia, sustinand ca o eventuala ciocnire dintre cele doua ar fi „iminenta la scala de varsta a Universului”.

Distanta dintre cele doua gauri negre este de aproape 320 miliarde de kilometri, astfel ca specialistii sustin ca impactul se va petrece peste 100.000 de ani si ar trebui sa genereze o serie de vibratii speciale care vor fi resimtite pana si pe Terra. Pe de alta parte, aceasta este o sansa buna de a testa teoria relativitatii a lui Einstein care descrie influenta materiei asupra miscarii astrelor ceresti. Pentru oamenii de stiinta, ceea ce se va intampla ramane un adevar mister, dar sunt siguri ca se va produce un soc fara masura in cadrul intregului Univers.

De asemenea, cu cercetari si analize mai intense, oamenii de stiinta isi propun sa afle mai multe despre acest impact in urmatorii 10 ani, dorindu-si sa desluseasca unul din cele mai mari mistere ale Universului: gaurile negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *