Efectele devastatoare ale consumului de fast food

Fast food este un termen ce defineste produsele alimentare care pot fi pregatite si servite intr-un timp foarte scurt. De asemenea, mancarea fast food poate fi definita ca orice aliment care nu contribuie la valoarea nutritionala ci, in schimb, ofera un exces de calorii si grasimi. Evident, acest tip de mancare poate fi excelent daca iti doresti sa economisesti timp si bani, insa nu este o modalitate optima de nutritie. Asadar, mancarurile fast food pot fi descrise de chips-uri, castofi prajiti, sandwich-uri, burgeri, cornuri, kebab, shaorma, pizza sau salate. De asemenea, aici pot fi incluse si diverse bauturi, cum ar fi cele racoritoare sau milkshake-uri.

Dezavantaje ale consumului de fast food

Atunci cand simti ca iti este foame si doresti sa mananci ceva, primele lucruri care iti vin in minte sunt caracterizate de gust, miros si aspect. Cei care sunt atenti cu greutatea lor corporala se vor uita si la dimensiunea portiei de mancare, in timp ce altii vor analiza continutul in grasimi, zaharuri, vitamine si minerale. Cu toate acestea, majoritatea alimentelor pot da nastere unor efecte secundare urate, si aici nu vorbim de mancare stricata sau de o calitate foarte slaba. Chiar si produsele proaspat recoltate sau mancarurile gatite pot provoca reactii deranjante la nivelul stomacului, iar pe unii ar putea sa ii puna in situatii jenante. De-a lungul timpului, daca oamenii continua sa manance astfel de alimente, se poate ajunge la unele probleme serioase si boli dificile. Fast food-ul este nociv pentru sanatatea oamenilor si poate da nastere unor boli neeplacute.

Insa, cel mai evident efect al consumului excesiv de fast food este reprezentat de obezitate- care inseama prea multe grasimi in organism. Obezitatea nu e acelasi lucru cu supraponderalitatea, care inseamna o greutate peste masura. Alimentele fast food sunt bogate in calorii si zaharuri, determinand o crestere in greutate. Chiar si cantitati mici de fast food pot determina o crestere a nivelului caloric, astfel ca acest tip de mancare ar putea fi inlocuit foarte usor cu obiceiuri sanatoase, cum ar fi fructe, legume, lapte etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *