Efectele cafelei

Cafeaua este una dintre cele mai bune si cele mai consumate bauturi din zilele noastre finnd extrem de benefica pentru sanatate. Cafeaua poate aduce numeroase beneficii pentru sanatate insa poate contribui destul de mult la afectarea ei in cauzl in care se abuzeaza.

In mod cert, indiferent ce vom consuma nu trebuie sa facem abuzuri deoarece vom intampina diferite probleme. Este foarte important sa consumam orice aliment in doze recomandate, fara sa facem abuzuri.

Un studiu realizat de catre un grup de cercetatori din Canada arata ca un consum moderat de cafea (adica o cana, maximum doua pe zi) este absolut inofensiv in orice etapa a ciclului reproductiv, inclusiv sarcina sau alaptare. Dar, evident, nu aceasta este cea mai grozava descoperire dintre toate. In ultimele luni, prima pagina a ziarelor de medicina din intreaga lume a fost tinuta de o stire senzationala: dupa ce au analizat datele a 126.000 de oameni, timp de 18 ani, cercetatorii de la Harvard au calculat ca, in comparatie cu cei care nu consuma cafea, bautorii de cafea sunt mult mai putin expusi riscului de a se imbolnavi de diabet de tip

Alte studii (unul facut la Iowa Women’s Health, pe un esantion de 27.000 de femei, pe o perioada de 15 ani, altul facut de Nestlé Research Center si al treilea publicat recent in Norvegia) arata cum, datorita consumului de cafea (decofeinizata sau nu), scade si riscul afectiunilor cardiovasculare, in special la femei. Mai exact, daca bem trei cani pe zi, sansele de a ne imbolnavi de inima scad cu 24%. Din pacate, beneficiile cafelei scad invers proportional cu numarul de portii consumate zilnic, in ceea ce priveste afectiunile cardiovasculare.

Asadar, este foarte important sa consuma cafea deoarece ne poate ajuta foarte mult pentru o buna functionare a organismului insa nu trebuie sa exageram deoarece poate sa ne afecteze destul de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *