De ce simptome vine insotita scolioza si cum o poti trata?

Atunci cand coloana vertebrala se curbeaza anormal numim aceasta afectiune scolioza. Din nefericire, nu putem spune ca intalnim rar aceasta problema de sanatate, pentru ca frecventa celor care se confrunta cu scolioza este tot mai mare. In general, la radacina acesteia exista o cauza anume, cunoscuta sau necunoscuta.

Congenitala, neuromusculara sau osteoporoza cu fracturi, aceasta afectiune ingreuneaza stilul de viata si produce disconfort major in cele mai multe dintre cazuri.

Primul tip de scolioza, cea congenitala, se instaleaza in momentul in care nu este formata complet sau formarea coloanei vertebrale este anormala. Acest lucru se petrece in perioada intrauterina. In cazul scoliozei neuromusculare, discurile intervertebrale se deterioreaza sau se rup, ca si vertebrele. Acest lucru poate avea loc si din cauza ca sunt instalate boli precum paraliziile cerebrale.

Cel din urma tip de fractura, osteoporoza cu fracturi, se refera la faptul ca oasele sunt cu mult mai predispuse ruperii si coloana vertebrala reprezinta, de asemenea, un loc propice.

Vorbim despre o boala cronica, ale carei efecte se resimt pe termen indelungat. Aceasta ar putea sa se agraveze in timp. Sunt situatii in care coloana vertebrala se curbeaza inca din copilarie, fapt ce nu este observat la timp. Se manifesta prin pozitia anormala a coloanei, ceea ce poate duce la o dezvoltare necorespunzatoare a muschilor si ligamentelor. Astfel, are loc rotatia pelvisului si a coastelor.

Ce semne si simptome prezinta cei care sufera de scolioza?

Pentru a determina daca este vorba despre aceasta afectiune si pentru a stabili un tratament scolioza eficient, este necesar un consult medical de specialitate. Curbarea tipica a coloanei este vizibila. De altfel, exista si posibilitatea de a aparea doua zone curbate in exterior.

Semne ca o persoana sufera de scolioza mai sunt umarul rotunjit sau asimetrie, o parte a pelvisului mai exteriorizata, un picior mai scurt decat celalalt, etc. In situatiile in care boala nu se diagnosticheaza si trateaza la timp, exista sanse destul de mari sa apara complicatii (deformari permanente, slabiciune musculara, tulburari de respiratie, afectiuni cardiace, etc).

Ce tratamente sunt indicate pentru cei care sufera de scolioza?

Acest lucru depinde de o serie de aspecte precum sexul si varsta pacientului, de cat de tare este curbata coloana vertebrala, unde se localizeaza aceasta sau tipul scoliozei.

In general, cazurile de scolioza nu sunt grave si nici nu este necesara tratarea sa. Cu toate acestea, este necesar ca evolutia afectiunii sa fie observata. Efectuarea unui control medical o data la o anumita perioada de timp devine o necesitate. Deseori, medicul indica efectuare de exercitii fizice pentru intarirea spatelui.

 

In situatiile foarte avansate, un tratament chiropractic ar putea fi necesar. Acesta este pro activ si non – invaziv, de preferat mai ales pentru copii. Se realizeaza manipulari chiropractice specific, prin care se readuce pozitia initiala a coloanei vertebrale – cea sanatoasa.

Aceste ajustari contribuie la extinderea mobilitatii coloanei, stabilizeaza muschii de sustinere, elimina presiunea de pe sistemul nervos si indeparteaza curbura.

Se pare ca terapia chiropractica reprezinta un tratament alternativ, ce prezinta eficienta in tratarea si corectarea scoliozei.

Pentru a stabili un numar de terapii si timpul in care trebuie sa se efectueze tratamentul, este necesar sa se cunoasca stadiul in care se afla afectiunea si cat de tare s-a curbat coloana.

Indicata este alegerea unui centru specializat pe acest tip de probleme, pentru a avea siguranta ca rezultatele sunt cele scontate. Cei interesati pot accesa pagina chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla mai multe despre afectiune si metodele de tratament, dar si pentru a beneficia de acestea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *