Curiozitati despre curcani

Curcanii sunt specii de animale ce sunt inrudite cu T. Rex. Pasarea oficiala din care se face friptura de Ziua Recunostintei are o multime de secrete, dincolo de faptul ca poate constitui o masa gustoasa. Astfel, stiinta a aruncat o privire asupra biologiei acestei pasari, istoria dar si folclorul care o inconjoara.

Chiar sunt inruditi cu T. Rex? Ei bine, se pare ca cele doua specii de animale chiar au o legatura. Oamenii de stiinta au descoperit ca oasele ambelor specii sunt asezate in mod asemanator, sistemul osos fiind un punct de legatura pentru muschi si aripi. Astfel, cercetatorii scot in evidenta faptul ca curcanii au evoluat de la un grup de dinozauri. De asemena, oamenii de stiinta sustin ca pasarile din prezent au trecut printr-o etapa de evolutie de aprope 150 de ani, tragandu-se din grupul de dinozauri care a inclus pe T. Rex si Velociraptor.

Curcanii dorm in copaci- din cauza ca sunt atat de mari si de grei- cel mai greu curcan cantareste 17 kg- se presupune ca aceste pasari nu prea au cum sa paraseasca solul. De fapt, curcanii prefera sa doarma cocotati, unde sa se simta in siguranta fata de pradatori- adica vulpi, ratoni sau coioti. De asemenea, acestia sunt caracterizati si de o stare de veghe, stare in care pot face diferenta intre ceea ce este real si ce nu.

Franklin iubea curcanii

Aparent, Benjamin Franklin era un mare fan al acestor pasari. Potrivit Institutului Franklin, acesta a scris o scrisoare pentru fiica sa: „Din partea mea, mi-as dori ca vulturul plesuv sa nu fie simbol reprezentativ pentru tara noastra; vulturul este o pasare cu caracter malefic si nu traieste in onestitate… este sarac si adesea galagios. In schimb, il vad ca un las. Adevarul este ca, curcanul este o pasare mult mai respectabila, fiind un nativ original al Americii. Vulturii se gasesc in toate tarile, insa curcanii sunt ceva mai speciali si ar trebui sa fie simbolul nostru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *