Cum alegi termostatul potrivit pentru locuinta ta?

Decizia de a investi intr-un termostat ambiental nu poate reprezenta decat un lucru bun, in conditiile in care ai garantia ca magazinul din care il iei este de incredere. Probabil deja constientizezi care sunt beneficilie pe care un astfel de dispozitiv ti le aduce. Dat fiind faptul ca le gasesti pe piata in game atat de diversificate, un ghid care sa te ajute sa il alegi pe cel potrivit este necesar. Te invit sa citesti mai departe pentru a te pune la curent cu criteriile de urmarit in alegerea termostatului necesar pentru locuinta ta si nevoile pe care le ai.

Rolul termostatului de ambient

Ca sa faci o alegere potrivita, trebuie sa intelegi inainte ce este termostatul si cum te ajuta acesta. Ei bine, un mod de ambient contribuie la mentinerea unei temperaturi constante in interior, ceea ce iti asigura confort sporit si cheltuieli mai mici la intretinere. Cand utilizezi un termostat, observi de la inceput ca si costurile aferente incalzirii scad.

Cum functioneaza totusi? – mai simplu decat iti inchipui: atunci cand temperatura scade sub valoarea prestabilita, respectiv cand creste peste aceasta, termostatul porneste si aduce aerul la valoarea dorita.

Termostat programabil sau neprogramabil?

Recomandarea mea este sa alegi un model programabil in cazul in care te intereseaza ca aerul sa aiba o valoare anume pe timp de zi si alta valoare pe timp de noapte. De asemenea, e bine sa te orientezi dupa un astfel de termostat clasic cu fir sau wireless mai ales daca petreci timp mult in afara locuintei.

Ca sa ai parte de flexibilitate crescuta din acest punct de vedere, cauta acele termostate care detin capacitatea de a inregistra mai multe programe, in cazul in care consideri necesar. In general, repetarea lor este ciclica, deci nu va trebui sa intervii manual ca sa setezi mereu temperaturile dorite.

In situatia in care interesul tau este de a mentine in permanenta o singura valoare de temperatura, varianta neprogramabila iti este dedicata. Este o alternativa de altfel si mai ieftina. Cu toate acestea, nu te ghida in alegerea modelului dupa pret. Ar trebui sa fie doar un aspect de referinta in mare. Te raportezi la el in final, cand vrei sa te convingi ca merita sa faci investitia, ca are suficiente functii.

Termostat cu fir sau fara fir?

Cand ajungi sa cauti raspunsul la aceasta dilema, afla ca totul tine de preferintele tale. Spre exemplu, daca iti doresti o casa moderna, modelul fara fir este o optiune mai buna. Nu trebuie sa te chinui sa maschezi cablul, mai ales daca vrei sa il montezi la vedere, pe perete sau tavan.

Fiecare categorie prezinta diverse avantaje, pe care nu ar trebui sa le neglijezi. Nici modelele cu fir nu trebuie subestimate. In fapt, modul de conectare a termostatului este singurul aspect ce diferentiaza cele doua optiuni.

Iata care sunt, pe scurt, cateva dintre cele mai relevante caracteristici dupa care trebuie sa alegi termostatul. Odata ce iti cunosti nevoile si preferintele, nu trebuie decat sa identifici magazinul potrivit din care sa faci achizitia. Recomandarea mea este saluscontrols.ro – gasesti aici game diverse la preturi rentabile.

Un comentariu la “Cum alegi termostatul potrivit pentru locuinta ta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *