Copilul tau a baut o substanta otravitoare? Iata ce trebuie sa faci!

Copii sunt foarte vulnerabili si nu prea stiu ce inseamna pericolul sau care sunt lucrurile care le pot pune viata in pericol. Asa se face ca in momentul in care ii spunem unui copil sa nu mai faca diferite lucruri pentru ca nu este bine sau pentru ca ii pune viata in pericol, el va face exact opusul fata de ceea ce i-ai zis tu.

De asemenea, copilul este foare vulnerabil si este mereu pus in fata pericolului si din acest motiv trebuie sa fim mereu cu ochii in patru. Nu stim ce ar trebui sa facem pentru ca sa ferim copii de toate lucrurile rele. Suntem mereu in preajma lui insa se poate intampla ca dintr-un simplu moment de neatentie sa se intample ceva cu micutul sua sa faca un anumit lucru care ii poate afecta sanatatea si chiar viata.

Copilul este obisnuit sa fie mereu protejat si nu stie ce inseamna pericolul. Parintii sunt mereu in preajma lui si au grija sa nu i se intample nimic. Din curiozitate, el va face diferite lucruri care pot avea repercursiuni destul de grave, asa cum ziceam.

Ce faci cand tocmai observi ca intr-un momentu de neatentie micutul tau a luat o inghititura buna dintr-un detergent sau o substanta toxica? Ei bine, daca te intrebi ce trebuie sa faci in acest caz sau care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci in aceatsa situatie, iata cateva sfaturi:

In primul rand trebuie sa ai grija sa scoti tot ceea ce a mai ramas copilului din substanta respectiva in gurita lui. Chiar daca vrei sa ii dai ceva ca sa provoace voma, nu trebuie sa faci pentru ca poate fi si mi periculos. Daca vezi ca prichindelul tau are reactii si simptome grave, cel mai indicat este sa suni de urgenta la 112 si sa soliciti o ambulanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *