Combaterea problemelor de cuplu

Orice cuplu are probleme si au discutii in contradictoriu. este normal sa apara tot felul de astfel de discutii mai ales ca fiecare dintre noi avem personalitati si caractere diferite.

Ce trebuie sa faceti in momentul in care simtiti ca relatia se duce de rapa insa nu va doriti sa se intample acest lucru? Vreti sa treaca totul, sa nu va mai certati insa discutiile in contradictoriu continua sa curga. Ce trebuie sa faci cand simti ca partenerul tau se indeparteaza de tine?

Spune-i deschis ce simti. Nu te framanta singura, pandindu-i reactiile, „citindu-i” gandurile si interpretandu-i comportamentele, cautand cu incordare justificari „plauzibile” pentru atitudinea lui distanta. Comunicarea fireasca, profunda, in legatura cu ceea ce te ingrijoreaza, iti va oferi lamuririle de care ai nevoie, precum si modurile in care puteti indrepta lucrurile.
Nu-i reprosa „raceala”, „distanta”, aparenta indiferenta! Probabil ca n-a intentionat sa te raneasca, ci doar sa iti atraga atentia. Poate ca, fara sa-ti dai seama, chiar tu ai provocat aceasta reactie, intr-un moment – sau mai multe! – in care el a avut nevoie de tine si tu nu ai fost acolo. Sau poate ca este preocupat de ceva si ori nu stie cum sa iti spuna despre ce e vorba, ori incearca sa rezolve singur situatia.
In orice caz, indiferent ce probleme apar in cuplu, ele sunt provocate de actiunile ambilor parteneri. Din acest motiv, tot impreuna trebuie sa gasiti solutii la ele. Nu e niciodata numai „vina” unuia sau a altuia, asa cum indeobste ne place sa credem.
Daca va doriti sa scapati de certuri trebuie sa comunicati cat mai mult. Cel mai mult conteaza sa purtati dialoguri si nicidecum monologuri. Aceste monologuri va vor impinge spre certuri si discutii in contradictoriu.
Trebuie sa va intelegeti unul pe celalalt si sa va spuneti ceea ce va deranjeaza. Astfel, veti reusi sa combateti certurile din cuplu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *