Cele mai frumoase povesti de dragoste

  • „La rascruce de vanturi”: In una dintre cele mai vechi povesti clasice de dragoste in genul „iubirea pierduta poate transforma un barbat bun intr-unul diabolic”, romanul lui Emily Bronte ne teleporteaza catre anul 1802 la conacul „Wuthering Heights” („La rascruce de vanturi’). In aceasta poveste de dragoste fara varsta, personajul principal, Heathcliff ajunge sa fie cel mai bun prieten al surorii sale adoptate, Catherine, iubirea sa de o viata. Insa, un comentariu la intamplare, auzit din greseala, le schimba cursul vietii amandurora.
  • „Anna Karenina”: Actiunea unuia dintre cele mai cunoscute si apreciate romane ale tuturor timpurilor se desfasoara in inalta societate rusa. Anna Karenina isi viziteaza fratele Stiva in Moscova pentru a-l ajuta sa-si salveze casatoria. Aflandu-se acolo, Anna se indragosteste de contele Vronsky. Fiind femeie casatorita, Karenina se lupta cu dorintele sale, pana cand acestea o coplesesc si isi paraseste sotul, pe Alexei, care, apoi, refuza sa-i acorde divortul sau custodia copilului lor.
  • „Romeo si Julieta”: Cea mai cunoscuta opera a lui William Shakespeare a fost spusa, respusa si interpetata de o multime de ori, de la filmul clasic „West Side Story”, pana la filmul pentru adolescenti „Romeo + Juliet”. O poveste in care orice cuplu se poate regasi, aceasta prezinta tragediile care acompaniaza pierderea iubirii adevarate. Iubitii Romeo Montague si Julieta Capulet, doua dintre cele mai aclamate personaje ale literaturii, provin din parti diferite ale Veronei, iar interzicea familiilor de a se intalni unul cu celalalt le ofera un sfarsit tragic.
  • „Doctor Zhivago”: Acest roman rus castigator al premiului Pulitzer, scris de Boris Pasternak, prezinta povestea fara varsta a unui barbat care trebuie sa aleaga intre doua femei. Yuri Zhigavo este doctor si poet, actiunea avand loc in timpul Revolutiei rusesti din 1917. Fiind casatorit cu aristocrata Tonya, acesta se indragosteste de asistenta Lara.
  • „Ratiune si simtire”: Povestea clasica din 1811 a lui Jane Austen prezinta povestea surorilor Dashwood, Elinor si Marianne. Cand tatal lor moare, acestea isi pierd mosia, fiind nevoite sa traiasca in saracie. Povestea le prezinta pe surori mutandu-se cu o ruda indepartata, oferindu-le sansa la iubire, dar si la inimi frante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *