Ce se intampla atunci cand un cheltuitor si o econoama se casatoresc

In primul rand, trebuie stabilit bugetul

Te-ai ocupat de o gramada de facturi si atunci cand stateai singur, dar dupa ce te-ai mutat impreuna cu logodnica , ati inceput sa impartiti totul. Asta inseamna ca fiecare dintre voi va trebui sa impartiti bugetele pe care le detineti pentru plata chiriei, cumparaturi zilnice sau saptamanale, utilitati si cumparaturi surpriza care apar pe neasteptate.

Fiecare dintre voi va trebui sa va ganditi in legatura cu ceea ce aveti nevoie, cum ar fi platile abonamentelor la telefon, asigurari auto, gaze s.a.m.d. Ai crede ca o impartire a bugetelor ar insemna o cantitate si mai mare de bani de cheltuit pe distractie si cumparaturi care nu sunt neaparat necesare, insa nu asa se intampla de fapt.

Va trebui sa platiti de asemenea si o bona si pentru toate necesitatile care se cer dupa nasterea unui copil, in timp ce in aceeasi masura va trebui sa si economiti bani pentru alte cheltuieli mai importante. Asta inseamna ca va trebui sa va ganditi mult si bine la tot ceea ce este nevoie, in afara de necesitatile care sunt absolut trebuincioase.

In al doilea rand, trebuie sa va rasplatiti progresul

Poate suna a ingamfare, insa de fiecare data cand partenerul de viata care este mai cheltuitor din fire face ceva pentru care merita laudat, gen economiseste niste bani sau pur si simplu nu-i cheltuie pe ceva netrebuincios, este bine sa-l rasplatesti intr-un anumit fel si sa-i arati ca esti mandru/a de el/ea, pentru a-l/o incuraja sa continuie tot asa.

De asemenea, este ok sa va recompensati unul pe altul in fiecare luna facnd ceva distractiv impreuna sau iesind din cotidian si rutina pentru un timp. Cate o data, o mancare mai speciala la restaurant sau cumparata din magazin si gatita adecvat acasa poate consista intr-o rasplata pe masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *