Stim cu totii ca apa de la robinet nu este asa de benefica pentru organismul nostru incat contine bacterii si impuritati care ne afecteaza organismul si in cele din urma cauzeaza unele probleme digestive sau ale pielii.
Din acest motiv, cei mai multi dintre noi opteaza pentru apa imbuteliata, considerata a fi o sursa naturala, provenita din apa izvorului de munte. Dar cati dintre noi suntem de acord cu acest procedeu? Probabil ca cei mai multi nu suntem de acord, pentru ca nu am fost in marile fabrici de productie si imbuteliere sa observam modalitatea prin care apa este tratata si pusa in sticlele de plastic.
Unele studii au aratat ca si apa imbuteliata reprezinta un pericol pentru sanatate pentru ca ea contine si unele chimicale care ajuta apa sa se pastreze si sa nu prinda un gust de imbacsit. Mai mult de atat, aceste studii au aratat ca pet-urile folosite la imbuteliere contin o cantitate de petrol, iar ingerarea acestuia poate avea consecinte asupra propriului organism, motiv pentru care uneori ne simtim mai obositi, chiar si daca ne hidratam corespunzator.
In acest caz, ce apa bem? Daca apa de la robinet nu este buna, apa imbuteliata nu este nici ea la fel de sanatoasa precum scrie pe ambalaj, la ce solutii sa apelam? Specialistii in nutritie si alimentatie spun ca in aceste cazuri avem doua variante posibilie: unu, sa cumparam un filtru de purificare a apei, pe care sa il montam la propriul nostru robinet si doi, sa fierbem apa inainte de a o consuma, pentru ca prin fierbere se evapora clorul si scade nivelul de nitrati regasiti in apa.
Sumele pe care romanii le cheltuie anual pentru apa imbuteliata sunt enorme, daca luam in calcul ca un adult trebuie sa consume minim 2 litri de apa pe zi, in acest caz cheltuielile fiind mai mari decat daca am fierbe apa sau ne-am achizitiona un filtru.