Animalul de companie ne invata reguli comportamentale

Atunci cand avem un animal de companie nu este esential numai noi sa il ocrotim si sa il invatam anumite lucruri, este important sa invatam si noi anumite lucruri de la el. Si cu siguranta avem ce invata.

Urmareste-ti simturile la fel cum face si el. De multe ori daca te descarci iei o piatra de pe inima. De asemenea este imporant sa savurezi prezentul sau momentul respectiv. La fel fac si animalele, lor nu le pasa nici de trecut, nici de viitor, ele pur si simplu apreciaza momentul in sine.

Un alt lucru pe care trebuie sa il invatam este sa manacam tot din farfurie. Animalele de companie mananca tot fara sa arunce nimic. De asemnea este imporant sa dormi suficient pentru a-ti recapata energie de care ai nevoie. Unele animale pot dormi doar cateva minute pe zi si sunt fresh imediat.

Uneori este important sa uiti de cuvinte si sa tramsiti ce simti prin comportamentul non-verbal. Gandeste-te doar la faptul cum cainele tau iti arata mici dovezi de afectiune. Si el nu vorbeste! Este bine sa privesti mereu doar lucrurile pozitive si sa uiti cele negative.

Atunci cand iti certi pisica ea nu iti poarta dusmanie ci pur si simplu uita tot si se zgudura pe langa tine. Daca gandim pozitiv avem o viata mai fericita si mai sanatoasa. De asemenea este important sa arati daca te deranjeaza ceva. Si animalele scot anumite sunete cand ceva nu este in regula.

Incearca sa faci ceea ce iti place, o pasiune care sa iti aduca satisfactie, care sa o faci cu placere. Si animalutele se joaca si chiar sunt incantate de anumite activitati incat doresc sa le repete cat mai des. Asa ca invata de la ele.

Si cel mai important lucru este sa iubesti neconditionat. Asa fac animalele, indiferent de ce se intampla ele raman mereu alaturi de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *