Afla daca esti sau nu dependent de internet

Traim in lumea moderna in care la un telefon distanta stau cei dragi, cand cu un singur click te informezi mai usor decat daca ai colinda magazinele sau ai cerceta in diverse carti. Orice raspuns il vei  gasi aici. Insa usor usor devenim si dependenti de asta. Uitam sa mai citim carti si ne rezumam tot mai mult la marele Google. Poate ca generatiile tinere care vin din urma nici nu vor mai sti sa interpreteze o harta.

Pe cat de alarmant ca ajungem sa petrecem prea mult timp in lumea online pe atat de mult afecteaza viata sociala. Plimbari? Prea putine. In schimb mediul online devine parca cel mai bun prieten. Iata cateva semne care sa iti dea de gandit ca devii sau deja esti dependent de internet:

  • Te logezi pe platformele de socializare de „n” ori. Poti ajunge si la 20 sau mai multe logari si asta da semne de intrebare. Pentru ca esti din ce mai curios sa afli ce se intampla cu cei din jurul tau, ce noutati apar. Nu iti ajunge o singura logare pentru ca la fiecare secunda cineva da like, comenteaza sau posteaza ceva. Pana si relatii incep online.
  • Iti verifici conturile oriunde si oricand. Unii ajung chiar sa se acompanieze de telefon cand merg si la toaleta. Un e-mail, un cont de orice fel este verificat ca si cand ai fi mereu in asteptare de stiri. Si totusi, unde este intimitatea ta si nevoia de liniste?
  • Cauti in disperare informatii. Da, un om informat este un om puternic. Si nu trebuie sa lasi sa treaca o zi fara sa descoperi ceva nou. Si totusi, apeland la fiecare minut la Google te face sa te pierzi in aceasta lume.

Semnele unei dependente de internet se vede si mai clar cand vine vorba de jocuri. Te ancorezi intr-o astfel de lume si uite de tine, de cei din jur. Cati dintre noi sunt deja pe aceasta pagina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *