Afla cum te ajuta sportul sa iti reglezi tensiunea arteriala

Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama care sunt lucrurile care ne pot fac sa fim mai sanatosi. Daca ne mentinem greutatea corporala reusim sa ne mentinem tensiunea arteriala, nivelul de colesterol si nivelul trigliceridelor sub control. Un stil de viata sanatos inseamna mentinerea unei stari de sanatate bune, sportul fiind unul dintre modurile cel mai optime pentru mentinerea tensiunii arteriale sub control.

Se intampla de foarte multe ori ca o plimbare sa coontee mult mai mult decat ne-am imagina. tindem sa credem ca nu este atat de important insa o plimbare de 1 kilometru in fiecare zi poate inlocui cu succes medicamentele pentru reglarea tensiunii arteriale. Oricum ar fi, acest lucru este posibil intrucat mersul pe jos iti va pune sangele in miscare si iti va regla tensiunea arteriala evitand diferite boli cardiace.

Pentru ca mersul pe jos sa fie un exercitiu care sa isi faca efectul si care sa actioneze corespunzator asupra sanatatii tale si este recomandat ca pasul sa fie cat mai vioi si sa respiri cat mai corect.

Inotul, turele de inot la bazin pentru 20 de minute ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Astfel, inotul dezvolta aproape toate functiile organismului si are o influenta foarte sporita asupra sistemului respirator. De asemenea, miscarile executate in timpul inotului ajuta la dezvoltarea musculaturii inimii si modicia circulatia sangelui intr-un mod pozitiv. Compozitia morfologica si chimica a sangelui se modifica in timpul inotului.

Mersul pe bicicleta ajuta si calmeaza foarte mult si contribuie la reglarea tensiunii arteriale. Astfel, va trebui sa faci in fiecare zi cate o plimbare cu bicicleta  si astfel mentine tensiunea arteriala sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *