Abuzeaza adolescentii de alcool?

Este o vorba pe care o aude fiecare generatie: „pe vremea mea nu era asa”, iar de acolo exemplele sunt multiple. In acest caz, vorbesc despre parintii de astazi care sunt de parere ca tineretul consuma prea mult alcool, si pe vremuri asta nu se intampla … nicaieri. Cand ieseau undeva, un pahar de vin parea sa fie de ajuns pentru toti. Bineinteles, nu este adevarat, dar ce nu mai este adevarat este faptul ca tinerii din ziua de azi ar consuma mai mult alcool decat generatiile trecute.

Consumul de alcool al minorilor este in scadere in majoritatea tarilor, si inca de ceva timp. In Statele Unite, numarul adolescentilor care abuzau de aceasta substanta a scazut intre 1983 si 1997 cu doua treimi, un studiu din 2013 aratand ca a atins cea mai mica rata. Desigur, asta nu inseamna ca nu consuma alte substante, si in cazul ca nu e vorba de marijuana naturala, atunci e mai rau.

Interzicerea ferma a consumului nu va duce decat la o dorinta mai mare de a o face; cea mai buna metoda este sa li se explice efectele si poate, treptat, vor crede.

E clar ca studentii consuma mai mult alcool decat liceenii. Numai cand spunem „viata de student”, pe langa foamete, ne gandim la cateva peturi de bere goale aruncate prin casa. Dar, un alt studiu recent arata ca, desi, poate numarul lor nu a scazut substantial, insa cu siguranta intra mai rar in conflincte legale si au probleme academice tot mai rar din cauza consumului bauturilor alcoolice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *