5 tipuri de prieteni pentru care merita sa lupti

De-a lungul vietii noastre, intalnim tot felul de oameni care ne raman in amintire pentru tot restul vietii noastre. Pe masura ce dezvoltam prietenii cu oamenii si crestem cu ei, ne incurajam unii pe altii sa evoluam si sa facem fata problemelor intalnite in viata. Cu cat imbatranim mai mult, cu atat realizam mai mult cat de importante sunt prieteniile. Nu trebuie sa tina cont de rasa, etnie sau de o zona de confort doar pentru unul din cei doi prieteni. Fara relatii in viata, devenim entitati goale, iar de aceea este foarte important sa recunoastem care sunt oamenii pentru care merita cu adevarat sa lupte in viata.

Iata pentru ce fel de prieteni merita sa lupti

  1. Cel generos. Cel care ofera mai mult decat cere. Astfel de persoane isi doresc sa se asigure ca toata lumea este multumita si bucuroasa cu ceea ce el a pus la dispozitie. De la lucruri marete, cum ar fi cumpararea de cadouri, pana la lucruri marunte, prietenul generos este cel care inspira pe ceilati sa fie fericiti indiferent de calea care o aleg in viata.
  2. Cel care asculta. Cel care e tot timpul alaturi de tine pentru a te asculta, care isi doreste sa ajute sa treci peste o durere si este fericit pentru ca este util; chiar si o vorba mica conteaza mult in unele momente de cumpana. Astfel de oameni fac acest lucru pentru ca reusesc sa empatizeze cu cei din jurul lor si isi dau seama cand cineva se simte speriat, singur sau ranit.
  3. Cel care te incurajeaza este genul de persoana care vede tot timpul partea plina a paharului si care ii face si pe cei din jurul sau sa aiba aceeasi parere. Nu ai primit job-ul care l-ai vrut? Poate ca Universul are alte planuri mai marete pentru tine. Pentru fiecare esec din viata ta, astfel de persoane sunt acolo pentru a ne directiona gandurile catre o perspectiva mai pozitiva, care sa ne imbunatateasca starea de spirit.
  4. Cel amuzant este cel care abordeaza orice situatie din viata sa intr-o maniera mai distractiva. La urma urmei, nu rasul este cel mai bun medicament? Exista momente cand astfel de oameni pot impinge limitele umorului pana la sarcasm, insa o fac cu intentii bune. A avea un prieten care stie ce este simtul umorului este de nepretuit.
  5. Cel onest este acel om care iti spune exact ceea ce trebuie sa auzi, nu ceea ce vrei. Onestul este prietenul care te va ajuta sa iti intelegi propriile actiuni, insa dintr-o alta perspectiva. Conteaza foarte mult sa ai un prieten care iti spune tot timpul care este adevarul, si care nu are niciun strop de subiectivitate in comentariile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *